Sabiia Seb
PortuguêsEspañolEnglish
Embrapa
        Busca avançada

Botão Atualizar


Botão Atualizar

Ordenar por: 

RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Beverages formulated with whey protein and added lutein Ciência Rural
Rocha,Juliana de Cássia Gomes; Mendonça,Adriana Corrêa; Viana,Kéllen Wanessa Coutinho; Maia,Mariza de Paiva; Carvalho,Antônio Fernandes de; Minim,Valéria Paula Rodrigues; Stringheta,Paulo César.
ABSTRACT: This study aimed to develop and characterize beverages formulated with whey protein and added lutein. Beverages formulated with 0.5 (F1), 2.0 (F2), 4.0 (F3) and 6.0% w/v (F4) whey protein were physicochemically and microbiologically characterized, and sensory evaluated. The physicochemical analyses indicated that the protein content significantly changed (P<0.05) the acidity values, soluble solids and the colorimetric coordinates, making possible to adjust mathematical models for all these variables. Microbiological analyses showed no significant contamination (P<0.05) during processing that would compromise drinks quality of the drinks. Carotenoid content and the antioxidant activity did not change significantly (p>0.05) with increased...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Antioxidant activity; Lutein; Proteins; Protein drink; Sensory acceptance; Whey.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782017000300752
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Conservação à temperatura ambiente de uma bebida a base de soro de leite envasada a quente Ciência Rural
Luiz,Lívia Maria Pinheiro; Rocha,Juliana de Cássia Gomes; Sá,João Paulo Natalino de; Brandão,Sebastião César Cardoso; Araújo,Emiliane Andrade; Carvalho,Antônio Fernandes de.
A indústria de leite e derivados no Brasil lança todos os anos diversos novos produtos no mercado, incluindo produtos de alto valor nutricional e tecnologia de fabricação de baixo custo. Focando neste tema, foi avaliado o efeito do envase a quente de uma bebida a base de soro de leite tratada termicamente após fermentação, e sua conservação à temperatura ambiente, por 84 dias. Durante o processamento, utilizou-se um tratamento térmico brando, aliado ao baixo pH, para que a bebida pudesse ser armazenada a temperatura ambiente. Garrafas PET de 250 mL foram utilizadas para o envase a quente do produto. Para avaliar sua estabilidade durante o armazenamento, foram realizadas periodicamente análises físico-químicas, microbiológicas e análise sensorial. Os...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Envase a quente; Soro de leite; Vida de prateleira..
Ano: 2014 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0103-84782014001102090
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Performance of two alternative methods for Listeria detection throughout Serro Minas cheese ripening BJM
Mata,Gardênia Márcia Silva Campos; Martins,Evandro; Machado,Solimar Gonçalves; Pinto,Maximiliano Soares; Carvalho,Antônio Fernandes de; Vanetti,Maria Cristina Dantas.
ABSTRACT The ability of pathogens to survive cheese ripening is a food-security concern. Therefore, this study aimed to evaluate the performance of two alternative methods of analysis of Listeria during the ripening of artisanal Minas cheese. These methods were tested and compared with the conventional method: Lateral Flow System™, in cheeses produced on laboratory scale using raw milk collected from different farms and inoculated with Listeria innocua; and VIDAS®-LMO, in cheese samples collected from different manufacturers in Serro, Minas Gerais, Brazil. These samples were also characterized in terms of lactic acid bacteria, coliforms and physical-chemical analysis. In the inoculated samples, L. innocua was detected by Lateral Flow System™ method with...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Listeria; Raw milk cheese; Alternative methods.
Ano: 2016 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1517-83822016000300749
Imagem não selecionada

Imprime registro no formato completo
Physical and chemical quality, biodiversity, and thermodynamic prediction of adhesion of bacterial isolates from a water purification system: a case study BJPS
Alves,Roberta Barbosa Teodoro; Andrade,Nélio José de; Fontes,Edimar Aparecida Filomeno; Bernardes,Patrícia Campos; Carvalho,Antônio Fernandes de.
ABSTRACT The objective of this study was to evaluate the quality of water purification system and identify the bacteria this system, predict bacterial adherence according to the hydrophobicity of these microorganisms and of the polypropylene distribution loop for purified water. The assessment of drinking water that supplies the purification system allowed good-quality physical, chemical, and microbiological specifications. The physicochemical specifications of the distributed purified water were approved, but the heterotrophic bacteria count was higher than allowed (>2 log CFU mL-1).The sanitation of the storage tank with chlorine decreased the number of bacteria adhered to the surface (4.34 cycles log). By sequencing of the 16SrDNA genes, six species...
Tipo: Info:eu-repo/semantics/article Palavras-chave: Purified water/quality; Purified water/adhesion; Purified water/bacterial biodiversity; Prediction thermodynamics; Hydrophobicity.
Ano: 2017 URL: http://www.scielo.br/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1984-82502017000200606
Registros recuperados: 4
Primeira ... 1 ... Última
 

Empresa Brasileira de Pesquisa Agropecuária - Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área restrita

Embrapa
Parque Estação Biológica - PqEB s/n°
Brasília, DF - Brasil - CEP 70770-901
Fone: (61) 3448-4433 - Fax: (61) 3448-4890 / 3448-4891 SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional